Klondike pasianssi (isot)

Klondike pasianssi säännöt

Klondike pasianssin säännöt ovat varsin yksinkertaiset, kuten muissakin pasianssipeleissä. Tavoitteena on saada kaikki pakan neljä maata omiin pinoihin suuruusjärjestyksessä.

Koska kortteja liikutellaan niin paljon, pasianssia on huomattavasti helpompi pelata suoraan selaimessa puhelimella tai tietokoneella.

Parhaimmat pasianssi pelaajat läpäisevät pelin lähes 80 prosentin todennäköisyydellä, kun kortteja jaetaan kolme kerrallaan, joten tavoiteltavaa riittää.

Aloittelevat pelaajat pääsevät pelin läpi noin 50 prosentin todennäköisyydellä, kun kortteja jaetaan vain yksi kerrallaan. Kehittyessä tämä prosentti nousee kuitenkin lähes 100, jolloin on järkevämpää nostaa vaikeustasoa.

Tällä sivulla oleva pasianssi eroaa tavallisesta Klondikesta siten, että peliä pelataan vain suurilla korteilla. Todennäköisyys voittaa on pienempi ja koko peli on huomattavasti haastavampi.

Klondike pasianssin nimi tulee Kanadasta

Pieni historiapläjäys, jos pidät taukoa peleistä. Klondike pasianssin nimi tulee kandalaisesta paikkakunnasta Yukonin erämaasta 1800-luvun loppupuolella, jolloin siellä jahdattiin kultaa.

Klondike pasianssi eli tuttavallisemmin solitaire on siis ensimmäinen versio, johon lähes kaikki pasianssi pelit pohjautuvat.

Hiljalleen kultaryntäyksen jälkeen, tämä tunnettu korttipeli alkoi rantautua Eurooppaan ja sitä kautta pohjoismaihin ja sittemmin siitä on tullut yksi suosituimmista korttipeleistä joita voi yksin pelata.